Free Joomla Templates by Web Hosting
Home Informatii utile Exemple de simulari

Exemple de simulari

Mai jos gasiti o serie de simulari ce arata productia de energie termica pe parcursul unui an a diferitelor sisteme.

 • Simularea 1 - sistem Confort pentru 3-4 persoane
  • In aceasta simulare gasiti un sistem Confort cu un boiler cu capacitatea de 150 litri pentru 3-4 persoane. S-a ales un consum zilnic de 150 de litri la o temperatura de 45oC pentru tot parcursul anului. Locatia pentru datele meteo necesare simularii a fost aleasa ca fiind orasul Craiova. Pentru o mai buna intelegere a cantitatii de energie termica produsa de panoul solar s-a dezactivat optiunea de folosire a rezistentei electrice. Din graficul denumit „Solar Energy to the System” puteti observa productia de energie termica pe parcursul intregului an.
  • Pentru descarcare, click aici.
 • Simularea 2 - sistem Premium pentru 4-6 persoane si aport la incalzirea termica a locuintei
  • In aceasta simulare gasiti un sistem Premium cu un boiler cu capacitatea de 300 de litri pentru 4-6 persoane, avand 4 panouri solare a cate 12 tuburi fiecare. Consumul de apa calda menajera a fost ales la 200 de litri zilnic pe intregul parcurs al anului. S-au ales 4 panouri solare in loc de 3 pentru a avea un aport mai mare la incalzirea pe timp de iarna, mai ales ca s-a folosit si un sistem de incalzire prin pardoseala impreuna cu incalzirea prin radiatoare. Sistemul de incalzire prin pardoseala foloseste apa la o temperatura mai mica decat caloriferele conventionale. Casa din simulare este o casa de 100m2 pe un nivel, cu un consum redus de energie termica si orientata cu fatada catre sud.
  • Pentru descarcare, click aici.
 • Simularea 3 - sistem Premium pentru 4-6 persoane, aport la incalzirea termica a locuintei si a unei piscine
  • In aceasta simulare gasiti un sistem Premium cu un boiler cu capcacitatea de 1000 de litri. Sistemul are 6 panouri solare a cate 12 tuburi fiecare. Pe timp de iarna panourile solare aduc un aport termic la incalzirea locuintei. Locuinta a fost setata in simulare ca avand 200m2 si un consum redus de energie termica cu incalzire prin pardoseala. Consumul de apa calda menajera este de 200 de litri zilnic. De asemenea am introdus in calcul o piscina exterioara slab izolata cu o capacitate de 115 m3. Surplusul de energie temica obtinut in zilele insorite va fi transmis catre piscina exterioara.
  • Pentru descarcare, click aici.

Pentru noutati despre produsele si ofertele noastre, abonati-va la newsletter.

Nume:

Email: