Free Joomla Templates by Web Hosting
Home Informatii utile Informatii utile despre tuburile vidate

Informatii utile despre tuburile vidate

Fiecare tub vidat este alcatuit din doua tuburi de sticla. Tubul exterior este din sticla transparenta borosilicata ce poate rezista la grindina de 30 mm in diametru. Tubul interior este de asemenea din sticla borosilicata dar cu o acoperire Al-N/Al ce absoarbe foarte bine caldura solara si are coeficient de reflexie foarte mic. Aerul dintre cele doua tuburi este evacuat, intre tuburi fiind vid. Vidul reduce considerabil pierderile datorate conductiei si convectiei termice.

Pentru a obtine vid intre cele doua tuburi se introduce un inel de bariu, la fel ca la tubul cinescopic al unui televizor. In timpul procesului de fabricatie, inelul de bariu este supus unor temperaturi inalte si astfel se porneste o reactie in care se vor absorbi CO, CO2, N2, O2,H2O si H2. Partea de jos a tubului se va acoperi cu un strat argintiu lucios de bariu, acest lucru fiind un bun indicator de prezenta a vidului in tub.

bariu

Daca tubul vidat este spart si nu mai exista vid, partea de jos a tubului va fi acoperita cu un strat alb.

comparatie_tuburi tub_spart
heatpipe
Imagine schimbator de caldura al unui tub superconductor FCY
Tub_panou_solar
Imagine tub vidat panou solar HY-CY
tija_panou_solar
Imagine schimbator de caldura al unui tub superconductor HY-CY

Spre deosebire de panourile solare plane, panourile solare cu tuburi vidate obtin rezultate bune chiar si pe timp innorat. Acest lucru este posibil deoarece tuburile vidate pot absorbi energia razelor infrarosii ce trec prin nori. Vantul si temperaturile scazute nu afecteaza in aceeasi masura randamentul ca in cazul panourilor solare plane datorita izolatiei create de vid.

Tuburile vidate sunt cilindrice si pot urmari directia soarelui in mod pasiv pe intreaga durata a zilei. Razele soarelui cad perpendicular pe panou pe aproape toata durata zilei. Panourile solare plane nu pot urmari directia soarelui, iar randamentul lor maxim este doar atunci cand soarele cade perpendicular pe acestea. In restul zilei soarele va cadea pe panourile solare plane sub un unghi, astfel radiatia absorbita de acestea este mult mai mica decat in cazul panourilor solare cu tuburi vidate.

Radiatia solara ce cade pe tuburile vidate este relativ constanta pe timpul zilei, fapt ce duce la maximizarea cantitatii de energie absorbita. Deoarece soarele cade perpendicular aproape tot timpul, se reduc pierderile datorate reflexiei.

eficienta_tuburi

Caracteristicile tuburilor vidate

Model Ф58x1600
Ф58x1800
Ф58x1900
Material Sticla borosilicata dura 3.3
Diametru tub exterior Ф58±0.8mm
Diametru tub interior Ф47±0.8mm
Grosimea tubului exterior 1.8mm
Grosimea tubului interior 1.5mm
Lungimea tuburilor 1600mm
1800mm
1900mm
Coeficientul de dilatatie 3.3x10-6
Material de absorbtie AL-N/AL
Absorbtie ≥0.93
Emitanta (80oC±5oC) ≤0.06
Vid P≤10-3pa
Coeficientul de pierdere ≤0.06 W/m2
Temperatura de stagnare 270-3000C
Rezistenta la grindina Grindina cu diametrul de 30mm
Presiunea maxima 1 MPa

Pentru noutati despre produsele si ofertele noastre, abonati-va la newsletter.

Nume:

Email: